Menjual Doa: Satu Inovasi Yang Benar-Benar Mungkar!

penungang agamaBeberapa hari lepas saya terkejut apabila melihat satu fanpage facebook yang menawarkan khidmat berdoa di tanah suci.

Pemilik fanpage turut bersyarah tentang kemustajaban doa di tanah suci dan cuba mengeksploitasi kehendak dan kesusahan yang sedang di hadapi oleh kebanyakam rakyat Malaysia.

Saya agak kecewa apabila kebanyakan kita hanya bersetuju bahawa perniagaan seperti ini adalah salah dan boleh membawa fitnah kepada Islam apabila Datuk Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri selaku Mufti Wilayah Persekutuan mengeluarkan fatwa.

Ini menunjukkan bahawa produk dan servis yang menjual agama tumbuh seperti cendawan selepas hujan sejak kebelakangan ini didorong oleh kekontangan ilmu dan kurangnya kemahiran berfikir dalam kalangan umat Islam.

Baca Sepenuhnya

Makanan Untuk Ibu Mengandung Yang Sihat Berkhasiat & Sangat Sedap Rasanya

6 Makanan Untuk Ibu Mengandung Yang Sihat Berkhasiat & Sangat Sedap Rasanya

Assalamu’alaikum Wrmbth, Makanan yang halal dan berkhasiat penting untuk tubuh & rohani yang baik. Apa lagi untuk ibu mengandung. Ia akan mempengaruhi jiwa anak yang bakal dilahirkan.
makanan untuk ibu hamil diet sihat
Ada diriwayatkan dari Rasulullah SAW tentang kepentingan makanan yang halal & doa yang dimakbulkan.

Baca Sepenuhnya

Bagaimana Tidak Mudah Down apabila ditimpa Musibah atau Ujian Allah?

tidak mudah down semangat
Bagaimana untuk tidak mudah down?

Assalamualaikum.. Saya nak berkongsi sedikit artikel mengenai:

Bagaimana cara untuk menjadi seorang yang tidak mudah down apabila ditimpa musibah atau ujian Allah?

Contoh: kita jadi down apa bila ada masalah dengan kawan sebab kawan tersebut asyik menyindir atau mengutuk kita sahaja atau pun apa-apa sahaja masalah.

Baca Sepenuhnya