Ibu Bapa, Pastikan Anak Kecil Anda Menguasai Bahasa Inggeris!

Bahasa Inggeris
Bahasa Inggeris | learn to fly by thais-fb
  • Bahasa Arab adalah bahasa Syurga
  • Bahasa Melayu adalah bahasa rasmi negara
  • Bahasa Inggeris adalah bahasa utama dunia

Manusia adalah makhluk istimewa yang diciptakan oleh Allah dalam pelbagai bangsa dan mempunyai pelbagai bahasa. Dari bahasa-bahasa dunia inilah kita belajar dan memperolehi ilmu, samada ilmu dunia dan akhirat.

Islam menganjurkan kita supaya sentiasa mencari ilmu untuk kesenangan diri dan kesejahteraan ummah. Ibu bapa adalah insan yang bertanggungjawab untuk memberikan pendidikan yang sepenuhnya kepada anak-anak.

Kepentingan menitik beratkan pembangunan anak-anak merupakan amalan yang dipelopori oleh ulama-ulama Islam sejak zaman silam

Mungkin kita telah selesai dalam menetapkan pendidikan rohani dan fardhu ain anak-anak, tetapi bagaimana pula dengan pendidikan dunia untuk kehidupan anak dimasa hadapan kelak?

Sudahkah kita selesai memberikan pendidikan terbaik kepada mereka?

Pada saya pendidikan awal sangat penting.

Seeloknya tekankan anak belajar English supaya bila besar dia boleh berkomunikasi dengan baik.

Di Malaysia ada banyak bahasa. Ada bahasa Cina, India, Kadazan dan macam-macam lagi, tidak salah kalau kita pelajari. Lagipun Bahasa Inggeris antara bahasa yang penting dan juga digunakan di IPT atau ketika kita memohon kerja.

Jika kita tidak boleh bertutur dalam bahasa Inggeris, agak sukar untuk memohon pekerjaan kerana rata-rata syarat-syarat pemohonon kerja memerlukan anda fasih dalam penggunaan Bahasa Inggeris selain Bahasa Malaysia.

Saya rasa anda sudah mendapat idea tentang kepentingan menguasai bahasa dunia ini.

Jika sejak dari kecil dapat menguasai bahasa Inggeris, pastinya lebih banyak ilmu yang dapat dipelajari dan memudahkan pembelajaran anak-anak itu dimasa hadapan kelak.

Saya tahu sesetengah ibu bapa sangat risau terhadap prestasi pembelajaran anak-anak mereka terhadap penguasaan bahasa Inggeris ini, terutama bagi mereka yang akan menghadapi peperiksaan.

Ibu bapa yang mana tidak risau jika kemahiran asas pun dalam bahasa Inggeris masih belum dikuasai oleh anak kita. Namun kita kena faham masalah yang dihadapi oleh mereka.

Bagi kanak-kanak, Bahasa Inggeris adalah sesuatu yang sangat sukar.

Bukan semua kanak-kanak berminat dengan bahasa ini. Bukan semua kanak-kanak suka menghafal, bukan semua kanak-kanak mampu fokus terhadap pembelajaran di sekolah.

Bismillah, saya ingin mengumumkan berita baik bagi mereka ibu bapa yang menghadapi masalah ini.

Kini anda boleh membantu anak – anak anda menguasai bahasa Inggeris dengan senang tanpa tekanan dengan set “English Rescue For Primary”

Set buku ini ditulis khas oleh guru pakar, Puan Miera Ahmad yang berpengalaman dalam pendidikan subjek English untuk membantu anak-anak menguasai Bahasa Inggeris.

Untitled-1

” Sebagai seseorang yang pernah menjadi pelajar, menjadi guru dan pernah bertukus-lumus cuba belajar untuk mendapatkan ‘A’ dalam UPSR, PMR dan SPM termasuk lah MUET

saya tahu amat susah untuk menguasai bahasa inggeris tambahan pula bahasa inggeris adalah bahasa kedua dalam hidup seharian kita.

Terutamanya ibubapa yang kurang berkomunikasi dalam bahasa inggeris. Untuk buku yang berada dipasaran pula bukan menyatakan tidak bagus tetapi rata-ratanya pelajar agak susah untuk memahami kerana bagi saya ‘grammar’ adalah untuk difahami bukan untuk dibaca

jadi sejujurnya kami menggunakan perkataan bahasa inggeris yang paling simple untuk membantu pelajar lebih memahami dan saya percaya anak anda akan menyukai buku ini.”

.

blakang

English Rescue adalah BERBEZA dengan produk lain dipasaran kerana:
  • Menekan apa yang sebenarnya para pelajar perlu tekankan dalam proses pembelajaran bahasa Inggeris.(pekara yang penting dalam proses menguasai bahasa Inggeris)
  • Menarik minat pelajar dengan warna dan ilustrasi yang menarik.
  • Menggunakan konsep ‘simple:: easy to learn’
  • Membantu pelajar memahami, mengingati dan menguasai
  • Jaminan kami anak anda atau anda sendiri akan lebih mudah memahami nota dan latihan yang ada pada buku-buku lain dipasaran.
  • Anak anda mampu membuat latihan dan mungkin 80% tanpa kesalahan bahasa.

 

CYMERA_20131003_152711Dengan hanya berharga RM39.90, set English Rescue ini mengandungi 4 buah buku yang menarik dan cetakan berkualiti tinggi. Ilustrasi yang disediakan juga pastinya menarik perhatian anak-anak.

– Sebuah  nota (berwarna) 120 mukasurat
– Dua buah buku latihan (berwarna) 80/80 mukasurat
– Sebuah buku nota DIY (berwarna) 40 mukasurat.

Dengan item-item yang dibekalkan dalam set ini, pastinya harga yang ditawarkan ini adalah sangat berbaloi. Sudah menjadi tanggungjawab setiap ibubapa untuk memberi pendidikan terbaik kepada anak-anak kita.

Jika anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut mengenai English Rescue, anda boleh menghubungi Puan Miera di talian 019-2927366 / 013-3229637 atau melalui contact Form dibawah:

Miera Ahmad (Brainy Creator Publication)

Alamat: F-37, Kompleks PKPS, Bandar Putra Permai,

43300 Seri kembangan Selangor 

No.Tel: 019-2927366 / 013-3229637

Blog: http://brainycreato.blogspot.com/

Photo of author

Muhamad Naim

Bertugas sebagai pendidik dibawah Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM). Telah menubuhkan dan menulis di web akuislam.com semenjak tahun 2010. Saya berharap laman web ini memberi manfaat kepada anda semua. Semoga Allah redha.

Suka Apa Yang Anda Baca?

Daftarkan nama dan email anda untuk mendapatkan panduan dan perkongsian berkualiti terus ke inbox anda secara PERCUMA!Privasi anda adalah keutamaan kami. Kami tidak bertolak ansur dengan spam dan kebocoran maklumat kepada pihak ketiga.

Tinggalkan Komen Anda..

DAFTAR NOTIFIKASI DI SINI..
Maklumkan saya jika terdapat:
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments